Vragen? Bel ons! 0548 - 53 53 53

Growatt

Growatt
Growatt New Energy Technology Co. Ltd is opgericht in mei 2010 en heeft tot op heden meer dan 11,8 GW aan installaties weggezet. De omvormers van deze producent staan bekend omdat ze kosteneffectief zijn en een hoog rendement opleveren. Deze omvormers voldoen aan de veiligheidseisen, vermogensniveaus en elektrotechnische normen van het net van bijna 20 landen in Europa, Amerika, Australië en Azië. In Nederland zijn inmiddels duizenden Growatt omvormers geïnstalleerd, waarmee Growatt tot de belangrijkste spelers op de Nederlandse markt behoort.
4BLUE heeft gekozen voor Growatt om de uitstekende kwaliteit en betrouwbaarheid. De hoge efficiëntie en het brede productportfolio zijn ook erg belangrijk geweest bij de keuze voor Growatt. 4BLUE en Growatt hebben continue contact over de marktontwikkelingen en de mogelijkheden hierop in te spelen. Door het hoge service level is het mogelijk elke garantie claim binnen korte tijd af te handelen.
4BLUE
Wij verkopen verschillende typen omvormers van Growatt zoals de S-serie, de MTLS-serie, de TL3S-serie en de nieuwste Growatt Max omvormers. Daarnaast kun je ook kiezen uit verschillende typen monitoring zoals de Wifi Module, de ShineMaster en de Shinelink die uitbreidbaar is met een RF stick. 

Growatt MAX omvormers zijn de beste keuze voor grote projecten

Schipper Duurzame Energie uit Tuitjenhoorn legde begin 2019 maar liefst 3110 zonnepanelen op de daken van een aardappelteler Goudsblom & Zonen in Sint Maarten. Deze installatie, waarbij 320wp zonnepanelen van URE zijn gebruikt, is goed voor bijna 1 megawatt aan stroomopbrengst per jaar. Certus Advies BV verzorgde hiervoor de calculatie, het ontwerp en de projectbegeleiding in samenwerking met De Schipper. Maar welke omvormers kun je nu het beste gebruiken voor een project van dit formaat?

Growatt Max omvormers 

Waarom er is gekozen voor Growatt

‘’Voor dit project waren we op zoek naar betrouwbare, hoog vermogen omvormers met de juiste prijs-kwaliteit verhouding,’’ aldus Ronald de Schipper. We hebben gekozen voor 14 stuks Growatt MAX omvormers (een combinatie tussen verschillende 50k, 60k en 70k omvormers) omdat deze omvormers uitstekend voldoen aan de bovenstaande kenmerken en daarnaast ook uitgerust zijn met de nieuwste innovatieve technologieën. Zo hebben deze omvormers bijvoorbeeld 6MPP trackers, I/V-curve tracking én ingebouwde overspanningsbeveiliging Het was meteen duidelijk dat deze omvormers de beste keuze waren voor dit project.

Growatt Max omvormers 

Wat deze omvormer zo bijzonder maakt

Alle omvormers zijn verbonden via RS485 met ShineMaster. In deze nieuwste versie kun je voorafgaand aan de installatie de omvormers toevoegen waardoor het op locatie alleen nog maar plug-and-play is. Wat deze omvormer écht uniek maakt is de Smart Diagnosis met I/V curve-tracking. Fouten zijn accuraat op te sporen en onderhoud kan online via OSS worden uitgevoerd. Daarnaast kunnen Growatt ingenieurs ondersteuning bieden op locatie.

Growatt Max omvormers 

Lees meer: https://solarmagazine.nl/archief