Vragen? Bel ons! 0548 - 53 53 53

Esdec

Esdec
Esdec is opgericht door installateurs en mede daardoor ontwerpen zij alle producten in samenwerking met installateurs van zonnepanelen. Geen enkel ander bedrijf in de markt voor montagesystemen voor zonnepanelen investeert op een vergelijkbare schaal in innovatie, R&D en gepatenteerde technologieën. Doordat Esdec de inbreng van installateurs snel in de ontwerpen kunnen doorvoeren, hebben ze een aantal van de populairste montagesystemen in de markt weten te ontwikkelen.
Door de focus op innovatie, strenge kwaliteitseisen en het bieden van de beste service aan klanten, is Esdec in korte tijd uitgegroeid tot een toonaangevende en leidende speler wereldwijd. Per november 2018 maakt het Amerikaanse EcoFasten na overname deel uit van de Esdec Solar Group. Hierdoor heeft Esdec in Europa en de Verenigde Staten een sterke positie in de markt. Inmiddels is er wereldwijd meer dan 6 GWP geïnstalleerd met onze montagesystemen. Met 15 jaar aan ervaring kunnen zij u bovendien uitgebreide en unieke ondersteuning en advies aanbieden.
Van Esdec verkopen wij de montagesystemen Clickfit Evo voor schuine daken, Flatfix Fusion voor platte daken. Voor steeldec en golfplaat kun je ook bij ons terecht. 
Datasheet
Handleidingen
Video

  • ClickFit Evo Eindkap zonder eindklemsteun Zwart

De meest betrouwbare installatie van grote zonnepaneelprojecten

Bestand tegen wind en storm
Esdec meet de werking en het effect van de wind op het systeem door een combinatie van computersimulaties, testen en een schaalmodel test. Daarnaast heeft Esdec de koppelingsfactor van het systeem extreem uitgebreid getest. Hierbij meten we tot in detail hoe sterk de panelen met elkaar gekoppeld zijn, mocht hier door externe invloeden druk op uitgeoefend worden.

FlatFix Fusion

FlatFix Fusion
De testen van de wind op het systeem hebben aangetoond, dat de aerodynamica van FlatFix ervoor zorgt dat de wind geen grip krijgt op het paneel. Hierdoor wordt een ongewenst krachtenspel voorkomen, waardoor de panelen goed in het systeem blijven liggen.

FlatFix Fusion

Meest brandveilige systeem
Er is geen PV-montage systeem bekend dat beter presteert op de brand testen dan het FlatFix systeem en mag het predicaat Best in Class voeren. Dit kwam uit de meest recente brandveiligheidstest, UL2703 /1703 als onderdeel van het UL2703 certificaat.

FlatFix Fusion

FlatFix Fusion
De door glasvezelversterkte composiet is van hoogwaardige kwaliteit en heeft een brandvertragende eigenschap. FlatFix Fusion is het enige montagesysteem dat in de EU getest is volgens deze hoge wereldwijde standaarden van UL.

FlatFix Fusion

Potentiaal verschillen en Bliksembeveiliging
Wanneer een systeem met zonnepanelen op een dak met bliksembeveiligingsinstallaties aan wordt gelegd, dient u de altijd de leverancier van de bliksembegeleiding te betrekken.

FlatFix Fusion

FlatFix Fusion
Het FlatFix systeem is zeer eenvoudig en betrouwbaar te vereffenen, en voldoet volledig aan de NEN1010. Door toepassing van de composiet in het FlatFix systeem komen metalen delen van het montagesysteem niet onder spanning te staan. Daarnaast is er geen risico op galvanische- of spleetcorrosie, waardoor de vereffening onderbroken kan worden. Dankzij de LCIE gecertificeerde aardingsclip, kan de spanning van de panelen eenvoudig met behulp van aardedraad vereffend worden, waardoor monteurs veilig op het dak kunnen werken.

FlatFix Fusion

Dakhuidbescherming en rupswerking
Zowel de dakbedekking als de zonnepanelen zetten uit en krimpen door temperatuurschommelingen. Als dit niet wordt opgevangen door het montagesysteem, kan rupswerking ontstaan. Dit heeft grote gevolgen voor de dakbedekking, werking van het systeem en zelfs de veiligheid van het dak.

FlatFix Fusion

FlatFix Fusion
Het FlatFix systeem vangt deze uitzetting en krimp op, in zowel de lengte- als de breedterichting, zonder toepassing van rubbermatten of blokken. Het montagesysteem blijft door de thermische ontkoppeling stabiel op de plaats.

FlatFix Fusion

Voorkom degradatie materialen door weersinvloeden
Zonnepanelen worden voor een periode van2 0 tot 30 jaar op het dak geplaatst, dit geldt dus ook voor het montagemateriaal.

FlatFix Fusion

FlatFix Fusion
Esdec FlatFix montagesystemen zijn vervaardigd uit duurzame, sterke en lichte materialen die ook in de automobiele industrie gebruikt worden voor outdoortoepassingen, zoals aluminium en hoogwaardig glasvezelversterkt composiet. Niet voor niets biedt Esdec naast uitgebreide testrapporten een unieke garantie van 20 jaar.

FlatFix Fusion

Tekst: www.esdec.com/betrouwbaar