Vragen? Bel ons! 0548 - 53 53 53

Viridian solar

Viridian solar
Viridian Solar is een Britse fabrikant van zonnepanelen voor volledige dakintegratie (indak-systemen). De Clearline Fusion PV-zonnepanelen voor volledige dakintegratie sluiten naadloos aan in de daklijn en tillen dakintegratie naar een hoger niveau. In 2004 ging een team van innovatieve ingenieurs en ontwerpers de uitdaging aan om een nieuw soort zonnepanelensysteem te ontwerpen. Ze zochten naar partners uit de bouwsector om te helpen bij het definieren en specificeren van het gewenste solarproduct en realiseerden zich al snel dat aanschafkosten niet het enige was dat zonne-energie van algemene acceptatie tegenhield. Esthetiek, duurzaamheid en installatiegemak waren minstens zo belangrijk.
Het resultaat van deze samenwerking met ontwikkelaars, bouwbedrijven, en andere bouwprofessionals is in 2007 na uitvoerige testen en keuringen geintroduceerd. Destijds waren er geen standaardtests voor de weersbestendigheid, duurzaamheid en veiligheid van dakgeintegreerde solarsystemen en onze inzet om de diverse tests te ontwikkelen hielp bij het definieren van de Britse normen die later volgden.
Datasheet
Handleidingen
Video

  • Ombouwset voor Velux dakraam - middenpositie

Samenwerking Viridian Solar en 4BLUE

Groothandel 4BLUE is per februari 2019 officieel distributeur van Viridian Solar. De zonnepanelen en montagesystemen van deze fabrikant maken volledige dakintegratie mogelijk.

Viridian Zonnepanelen

De Viridian Solar-zonnepanelen zullen beschikbaar zijn in full-blackvariant met een vermogen van 300 wattpiek. De keuze voor de materialen van de Britse producent is volgens 4BLUE onder andere te wijten aan het feit dat ClearlineFusion uit 1 volledig pakket bestaat waarvan alle componenten voor het systeem eenvoudig te configureren zijn voor een plug-and-play-installatie. De systemen zijn toe te passen in renovatie- en nieuwbouwprojecten en kennen een hoge windresistentie (red. van 5.300 Pa) zonder dat er additionele materialen benodigd zijn.

4BLUE & Viridian

Volgens Robert-Paul Evers, general manager van 4BLUE, passen de materialen van Viridian Solar erg goed bij 4BLUE: ‘’Wij staan voor kwaliteit, uitstekende service en systemen die makkelijk samen te stellen, te leveren en te installeren zijn. Daarnaast vinden we dit zelf het mooiste indaksysteem dat verkrijgbaar is op de markt.’

Bron:

Bron: www.solarmagazine.nl